Zo gebruik je social media om je leden te bereiken!

In Trends

Social media is een prachtig middel om je leden betrokken te houden bij je club. Met deze tips haal je het maximale uit je social media!

Tip 1: Als je wilt dat je leden betrokken zijn bij je club, begint dat bij zelf je betrokkenheid tonen naar je leden. Of zelfs: fan zijn van alle mensen die sporten, en niet per se bij jouw club. Zo stel je je als club op als een supporter van alle sporters. Hoe? Maak een connectie via je social media platforms en support ze. Niet alleen als ze een foto posten als ze in jouw club zijn, maar ook als ze lekker op een terras met een wijntje zitten. Wens ze veel plezier en dan even melden dat ze morgen weer van harte welkom zijn voor een heerlijke workout (met een smiley). Als je betrokkenheid toont, krijg je betrokkenheid terug.

Tip 2: Op Instagram kun je zoeken op locatie. Zo kun je kijken wat mensen posten op de locatie van andere clubs, sportverenigingen, voetbalvelden, hardlooproutes, wat dan ook. Alle locaties die met sport en bewegen te maken hebben kun je vinden, inclusief mensen die iets posten rondom deze locatie. Ook daar kun je je betrokkenheid en support tonen op een flink aantal locaties rondom je eigen club. Zo bereik je veel mensen op een leuke, sportieve manier.

Tip 3: Dit kun je ook doen met hashtags, bijvoorbeeld rondom evenementen bij jou in de buurt. Het is eenvoudig om deelnemers succes te wensen. Voor deze en de eerste twee tips geldt: jij bent degene die het initiatief moet nemen, door op een positieve manier te reageren. Ja, het kost tijd, maar investeer die in je (toekomstige) leden!

Tip 4: Creëer content die je zelf op je social media kan plaatsen. Per platform kun je bepalen welke content je plaatst. Mooie foto’s op Instagram, maar ook allerlei verhalen van je leden die je kunt resharen. Denk bij Facebook ook aan het delen van speciale evenementen die je organiseert. LinkedIn is veel meer een zakelijk platform, maar daar kun je bijvoorbeeld professionals tips geven over bewegen op kantoor, of gezonde voeding. Op YouTube passen bijvoorbeeld weer je instructievideo’s.

Tip 5: Gebruik boolean search. Vooral op Google werkt dit heel goed. Je kunt zo op social media gecodeerd en heel gericht zoeken, op trefwoorden (bijvoorbeeld ‘fitgirl’, ‘fitboy’ of ‘fitlife’) in combinatie met je plaatsnaam. Wil je dit doen op Instagram, typ dan in op Google: site:instagram.com (fitboy OR fitgirl OR fitlife) AND Utrecht (of je eigen plaatsnaam natuurlijk). Zo kun je snel interessante posts vinden, die je normaal gesproken via Instagram niet altijd even makkelijk vindt.

Tip 6: Bedenk dat mensen iets op social media zetten omdat ze gezien en gehoord willen worden. Door te reageren kun je zo eenvoudig een plus verdienen, omdat je laat weten dat je naar ze luistert. En het geeft je indirect inspiratie om zelf content te ontwikkelen. Lees je veel over lange wachttijden bij het roeiapparaat? Reageer op social media en in real life. Hou het menselijk!

Laatste berichten