Boksen is een blijvertje!

In Training

“Pink- en Cross Boxing maken boksen toegankelijk voor een breed publiek’’, vertelt Kirsten Vrij van de Boxing Company. Niet iedereen zit te wachten op een blauw oog, maar veel mensen vinden boksen wel heel leuk.

Populair!

Pink- en Cross Boxing groeit snel in populariteit en heeft inmiddels op een flink aantal clubs al vaste grond onder de voeten gekregen. Pink Boxing voor dames en Cross Boxing voor dames en heren. Bij Pink Boxing ligt de nadruk iets meer op buik, billen en benen, bij Cross Boxing is er ook duidelijk aandacht voor het trainen van de schoudergordel. Het blijft dicht bij het echte boksen, je maakt de combinaties van stoten op de handschoenen van je partner, geen sparvormen dus. Door Pink Boxing in het leven te roepen is de sport ook voor vrouwen aantrekkelijk geworden. Bij Cross Boxing komen daarnaast veel koppels samen trainen, wat ook weer een aantrekkingskracht heeft en de gang naar de club bevordert! Boxing is op deze manier toegankelijk gemaakt voor iedereen. Jong, oud, man, vrouw, alles traint door elkaar.

Boxing communities

HDD GROUP is distributeur van Pink- en Cross Boxing in de Benelux. Het is een all-in trainingsconcept. Voor instructeurs is er een kant-en-klare opleiding beschikbaar, samen met trainingsschema’s en masterclasses. Ook de ontwikkelingen staan niet stil. Het leuke is dat in clubs ook hele communities ontstaan rondom Pink- en Cross Boxing, vooral door en voor de dames. Mensen vinden het niet erg om alleen naar de club te gaan, omdat ze er door de training genoeg mensen kennen. Kirsten: “Het leuke is dat mensen vaak aangeven niets met boksen te hebben, maar dat ze deze vormen, Pink- en Cross Boxing, ontzettend leuk vinden om te doen. Dames zijn echt ‘Proud to be Pink’.”

Nieuwsgierig naar wat boksen voor jouw club kan betekenen? Klik hier: https://academy.hddgroup.com/events/winning-members-met-de-boxing-trend/#registration_hook

Laatste berichten